DumleMuffinssit 12kpl
100g voita tai margariinia
1dl maitoa
2 munaa
1,5dl sokeria
2,5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
24 pehmeää toffeemakeista, esim. Dumleja
Koristeluun:
50g mantelikrokanttirouhetta esim. Daim rae
1dl kaakaotomusokeria
2-3 rkl vettä
Valmistus
1.Säädä
uuni 225 asteeseen. Pane paperivuoat pellille. HUOM! Ei kannata käyttää
esim. teflonista muffinsivuokaa, Dumlet sulaa niin että jää pohjaan
kiinni. Tai ainakin paperivuoka pohjalle niin pysyy toffeet mukana
2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito.Lämmitä seosta mutta älä anna kiehua.
3.Vatkaa
munat ja sokeri kohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe,
vaniljasokeri ja perunajauho keskenään. Lisää siivilöiden
kuiva-aineseosta ja rasvamaitoseosta vuorotellen.
4. Täytä paperivuoka taikinalla. Älä täytä täyteen asti vaan noin 3/4 kustakin vuoasta. Pane jokaiseen vuokaan 2 toffeemakeista.
5. Paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia, isoja muffinsseja 15min. Anna jäähtyä.
6. Sekoita tomusokerit ja vesi. Koristelle muffinssit kuorrutteella ja ripottele päälle Daim-rouhetta.
Tuo kuorrutus oli tosi lirua, joten lisäsin PALJON tomusokeria.. en tiedä tuliko tehdessä maisteltua liikaa taikinaa, ja kuorrutetta ja niitä dumleja kun nää maistui ällölle heti valmistuttuaan, mutta seuraavana yönä maku oli paljon paljon parempi. SUOSITTELEN!
Ja ylläri pylläri niistä kuorrutetuista tekeleistä en ehtiny kuvaa napata...
Tuo kuorrutus oli tosi lirua, joten lisäsin PALJON tomusokeria.. en tiedä tuliko tehdessä maisteltua liikaa taikinaa, ja kuorrutetta ja niitä dumleja kun nää maistui ällölle heti valmistuttuaan, mutta seuraavana yönä maku oli paljon paljon parempi. SUOSITTELEN!
Ja ylläri pylläri niistä kuorrutetuista tekeleistä en ehtiny kuvaa napata...
Kommentit