lauantai, 14. huhtikuu 2007
Vadelmaclafouti
0,75-1 dl sokeria
3 munaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
n 300g/6 dl vadelmia
vuuan voiteluun
margariinia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sokerin määrä riippuu marjojen makeudesta. Lisää joukkoon jogurtti ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele päälle vadelmat. Paista 200 asteessa noin 30 min, kunnes piirakka on keskeltä hyytynyt ja pinnalta kevyesti ruskistunut. Jos pinta alkaa tummua, laita piirakan päälle pala leivinpaperia paistamisen loppuvaiheessa. Piirakan voi koristella tomusokerilla.
Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ohje on kaks plus lehdestä nro7-8/2005. Itse käytin pakastevadelmia, joten pohjan kypsyminen kesti ja pinta ruskettui ehkä liikaa. Maku ei ole missään nimessä makea, eli meillä tämä tarjoillaan vanilja kastikkeen kanssa. NAM!
Kommentit