Tämmönen kakku kohoilee uunissa tällä hetkellä. Ohje on Valion Kodin ruokavuodesta nro 2/2003.
200g Voita
(mie pistin margariinii)
2 ½ dl sokeria
3 munaa
½ prk kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
½ pussia mariannekarkkeja
(20 kpl)
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
Hienonna Mariannet karkeahkoksi rouheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää
munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja
vaniljasokeri seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota
taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja
mariannet. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta vuuan pohjalle, lisää tumma
taikina. ja sitten loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat
sekoittuvat. Paista 175 asteisessa uunissa alaosassa n 60 min. Kumoa kakku
hiukan jäähtyneenä.
Kommentit